Zaboravite na mene!
Dušan Tadić, Foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

euro 2024

Zaboravite na mene!

Bio je jasan

Objavljeno:

Dragan Mladenović, bivši srpski fudbaler i trenutno trener mlađih kategorija Crvene zvezde je za emisiju ''Sportlajt EURO specijal'' govorio o Srbiji na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, učinku, kao i atmosferi u timu. Posebno je imao šta da kaže za selektora reprezntacije Dragana Stojkovića Piksija i kapitena ''orlova'' Dušana Tadića.

Karijeru je počeo u ušćanskom Radniku, zatim je od 1995. igrao u Slogi Kraljevo, a od 1998. u Zemunu, odakle je u sezoni 2000/01. igrao na pozajmici u pljevaljskom Rudaru. Godine 2002, je prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je u sezoni 2003/04. osvojio duplu krunu.

Dragan Mladenović
Dragan Mladenović foto: Starsport©

Iz Crvene zvezde je 2004. otišao u glazgovski Rendžers za 1,6 miliona evra. Za tu ekipu je nastupao tek sedam puta, najvećim delom zbog čestih povreda. Pozajmljen je Real Sosijedadu, gde je odigrao 12 utakmica. Potom se 2005. vratio u Crvenu zvezdu, sa kojom je u sezoni 2005/06. osvojio po drugi put duplu krunu. Godine 2006, otišao je u južnokorejski Inčon junajted, gde je i završio igračku karijeru 2009. godine.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Mladenović se posebno osvrnuo na slučaj na relaciji Piksi-Tadić.

- Nelogično mi je da dođeš na utakmicu da ne znaš da igraš. To je tek onda apsurd ako je tako bilo. Mislim da nije bilo tako. Ne znam… Ako dođe do toga, ja bih rekao: ‘Selektore, ja sam ipak kapiten, smatram da treba da igram, ako me ne stavite da igram, slobodno nemojte da me stavite ni u sledećoj utakmici, zaboravite na mene - poručio je Mladenović.

Bonus video:

00:58

Fudbal se vraća kući

(Espreso/Sportlajt EURO specijal/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.